Na Bijeloj listi 104 poreska obveznika

Bez autora
Jun 10 2013

Ministarstvo finansija i Poreska uprava objavili su Bijelu listu, odnosno spisak 104 poreska obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima PU kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja propisa i izmirivanja poreskih obaveza. Kriterijumi prema kojima je obavljena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, kao i redovnost izmirivanja poreskih obaveza. Jedan od kriterijuma bio je i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti, koje bi ukazivale na bilo kakav vid neregularnog poslovanja. Objavljivanje Bijele liste predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa PU.

Na Bijeloj listi 104 poreska obveznikaMinistarstvo finansija i Poreska uprava objavili su Bijelu listu, odnosno spisak 104 poreska obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline.

Na listi su se našla imena poreskih obveznika s kojima PU kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

- Kriterijumi prema kojima je obavljena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, kao i redovnost izmirivanja poreskih obaveza, navodi se u zajedničkom saopštenju Ministarstva i PU.

Jedan od kriterijuma bio je i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti, koje bi ukazivale na bilo kakav vid neregularnog poslovanja.

Objavljivanje Bijele liste, kako su naveli predstavnici Ministarstva i PU, predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa PU.

- Pozitivan tretman mogu imati samo uredni poreski obveznici koji redovno izmiruju obaveze, doprinoseći ostvarenju budžetskih prihoda, te unapređenju poslovnog i investicionog okruženja u Crnoj Gori – dodaje se u saopštenju.

Na listi su se, između ostalih, našli Filip Morris Montenegro Podgorica, Merkator Crna Gora, Voli trejd, Atlas i Erste banka kao i NLB Montenegrobanka, Industrija piva i sokova Pivara „Trebjesa“, Okov, Šimšić Montmilk, Monteno Max i Ramond.

Još neke od kompanija koje su se našle na Bijeloj listi su i Mesopromet Bijelo Polje, Hotelska grupa Budvanska rivijera, hercegnovski Blu lajn i Elips, Jugopetrol, Daido Metal, Adriatik Marinas, „Knjaz Miloš Montenegro“, Komercijalna banka, Barska plovidba, budvanska Atena Bohor i kotorski Napredak.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik